سایت شخصی علی اسلامجو

سعی نگارنده بر این است که در راستای فرهنگ سازی در زمینه جهاد علمی و جهاد فرهنگی قدمی بردارد.

سایت شخصی علی اسلامجو

سعی نگارنده بر این است که در راستای فرهنگ سازی در زمینه جهاد علمی و جهاد فرهنگی قدمی بردارد.

سایت شخصی علی اسلامجو
مقام معظم رهبری بیش از ده سال است که در راستای ضرورت جهاد علمی برای تقویت و اعتلای ایران اسلامی صحبت می کنند و بیش از بیست سال است که نگرانی خود را نسبت به تهاجم فرهنگی ابراز نموده و جهاد فرهنگی را ضروری دانسته اند.
با نگاهی به نقش نوجوانان در دوران دفاع مقدس می توان فهمید که اگر این ضرورت تبیین شود بسیاری از عزیزان ما در همین سنین پای راه و آرمانهای این انقلاب هستند
دوشنبه, ۷ اسفند ۱۳۹۱، ۰۷:۴۴ ق.ظ

آسیب شناسی نظام علمی کشور در حوزه علم دینی 3

6-اشکال بعدی یک اشکال ساختاری در وزارت علوم می باشد و آن اینکه رویه ارتقای اساتید در دانشگاه ها، هیچ ربطی به لزوم فعالیت آن ها در حوزه علوم دینی و بومی ندارد. این مطلب نه تنها کمکی به علاقه مندان و دغدغه‌مندان فعالیت در این حوزه نمی کند بلکه معمولا به شدت به ضرر آنها است. از این جهت که معمولا کارهای تلفیقی متناسب با  استانداردهای موجود مقالات علمی پژوهشی نیست و لذا استاد دغدغه‌مند برای تلفیق - به دلیل اینکه وقتش را برای این مطالب می گذارد - قطعا دیگر وقت نوشتن مقالات با استانداردهای موجود را ندارد. پس نه تنها مشوقی برای این دسته از اساتید وجود ندارد بلکه از طرف دیگر آن‌ها نمی‌توانند مانند دیگران ارتقا پیدا کنند به همین دلیل ما در حال حاضر اساتیدی داریم که به درجه دانشیاری و استادی رسیده اند ولی سکولار هستند و هیچ اعتقادی به علم دینی ندارند چه برسد به اینکه در این راستا بخواهند قدم بردارند در صورتی که گاها بهترین اساتید راهنمای دانشجویان در حوزه های تلفیقی هنوز در مراتب پایین دانشگاهی قرار دارند.

7- عدم حمایت مالی از تولید علوم تلفیقی اسلامی و بومی علی رغم مشاهده اسراف بیت المال در پروژه های میلیاردی تکراری با تغییر مدیران. یک استاد اگر بخواهد کار تلفیقی انجام دهد، قرار داد پروژه اش حداکثر و در بهترین حالت بین 10 الی 30 میلیون تومان است اما همین استاد اگر برای پروژه‌های تحقیقی وزارتخانه‌های مختلف که معمولا با تغییرات وزیر و مدیران کل دوباره انجام می شود، قرارداد ببندد، خیلی راحت بین 100 میلیون تا یک میلیارد تومان مبلغ قرار داد است. با این حال نگارنده معتقد است اگر از دغدغه‌مندان حوزه علم دینی و بومی حداقل حمایت‌های لازم مالی هم صورت گیرد - به نحوی که آنها مجبور نشوند برای گذران زندگی مشغول کارهای دیگر شوند باز هم وضعیت تولید علم دینی و بومی بسیار بهتر از حالت خواهد شد.

و بالاخره نکته آخر اینکه حرف برای گفتن زیاد است منتها آنچه ما نیاز داریم، همت و اراده‌ای بلند در فهم مسائل انقلاب اسلامی و مطالعه و تلاش برای ارائه راهکار و پیگیری برای تحقق آن است. ضمنا توصیه آخرین این حقیر این است یکبار و برای یکبار هم که شده به جای رد و پذیرش نظریات با نسبت دادن آن نظریه به اساتید و یا موسسات و مجموعه های علمی خاص، برویم "ما قال" ها را فهم کنیم. بعضی ها می‌گویند: این نظر برای فرهنگستان است پس مورد تایید یا رد است، فلان نظر برای موسسه امام خمینی است پس ... ، این را طیف غرب‌شناسی می‌گویند پس... ، آن را طیف شهید مطهری می‌گویند پس... . تا زمانی که ما در این نقطه باشیم به جایی نخواهیم رسید.

والسلام علی من اتبع الهدی 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۱/۱۲/۰۷
علی اسلامجو

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی